Isı yalıtımı, yalıtkan malzemenin, ısıyla teması olan malzemeler arasında ısı aktarımı işlemidir. Isı yalıtımı, ısı iletkenliği ile ölçülür. Isı yalıtımı için düşük ısı iletken malzemeler kullanılır. Isı iletkenliğinin yanı sıra, yoğunluk ve ısı kapasitesi de yalıtım malzemelerinin önemli özellikleridir.
Isı yalıtımı için, yalıtım malzemesinden geçen ısı akışına direnç gösterilmelidir. Bu nedenle, yalıtkan olarak çalışan yalıtım malzemesi, temas eden malzemelerin bitişik yüzeyleri arasındaki ısı akışını herhangi bir ısı transfer mekanizması ile engellemelidir.
Isı yalıtımı, binalarda ve tesislerde ısı kayıplarının ve kazanımların sınırlandırılmasına yönelik bir işlemdir. Teknik açıdan bakıldığında, farklı sıcaklıktaki ortamlar arasındaki ısı transferini azaltmak için ısı yalıtımı uygulanır.
Isı Yalıtımı Enerji Tüketimini Azaltır: Dört mevsim gerçekten yaşandığı ülkemizde ısınma ve soğutma ihtiyacı her geçen gün artmaktadır . Konutlarımızdaki enerji kaybı / kazanımı, enerji tasarrufu sağlamak için azaltılmalı, çünkü ısıtma veya soğutma amaçlı enerji tüketimi miktarı konutlarda kaybedilen veya kazanılan enerjinin büyüklüğü ile tanımlanır. Yapı elemanlarından geçen ısıl enerji miktarının sınırlandırılması, bina zarfının ısıl yalıtımı ve yalıtımlı doğrama ve cam kullanımı ile mümkündür.
Isı Yalıtımı Enerji Tüketimini Azaltır: Dört mevsim gerçekten yaşandığı ülkemizde ısınma ve soğutma ihtiyacı her geçen gün artmaktadır . Konutlarımızdaki enerji kaybı / kazanımı, enerji tasarrufu sağlamak için azaltılmalı, çünkü ısıtma veya soğutma amaçlı enerji tüketimi miktarı konutlarda kaybedilen veya kazanılan enerjinin büyüklüğü ile tanımlanır. Yapı elemanlarından geçen ısıl enerji miktarının sınırlandırılması, bina zarfının ısıl yalıtımı ve yalıtımlı doğrama ve cam kullanımı ile mümkündür.
Isı Yalıtımı Çevrenin Korunmasına Katkı Sunuyor: Dünyadaki enerji ihtiyacının yüzde 60'ından fazlasını karşılayan fosil yakıtlar küresel ısınmaya neden oluyor. Artan enerji ihtiyacı ve verimli tüketim eksikliği nedeniyle hava kirliliği artmaya devam ediyor. Artan hava kirliliği, küresel ısınma ve iklim değişikliği olarak kendini göstermektedir. Küresel ısınmanın tehdidi ve hava kirliliğinin azaltılması ihtiyacı günümüzün en önemli konuları arasındadır.
Kış aylarında ısı kaybının azalması ve yaz aylarında ısı kazancının azalması ile elde edilecek yakıt tasarrufu, atmosfere salınan sera gazlarının azalmasını da sağlayacaktır.
Enerjinin etkin kullanımını sağlamak için yapılan ısı yalıtım önlemleri fosil yakıt tüketimini azaltacak ve küresel ısınmaya neden olan sera gazı emisyonlarının azaltılmasında önemli bir rol üstlenecektir. Ek olarak, ısı yalıtımı da yazın kullanılan ve ozon tabakasına zarar veren soğutma gazı ihtiyacını azaltacaktır. Azalan enerji gereksinimleri, üretimde kullanılan daha az miktarda fosil yakıtla birlikte azalan enerji üretimiyle sonuçlanacak ve bu da gaz emisyonunda azalmaya neden olacaktır.
Isı Yalıtımı, Isı Kolaylığı Sağlar: İç ortamlardaki termal koşullar, bu tür ortam sakinlerinin kolaylık ve sağlık durumları için doğrudan bir endişe kaynağıdır. İnsanların çalışma verimliliği büyük ölçüde kendi ortamlarının sıcaklığına bağlıdır. Çalışma verimliliğini azalttığı için çok soğuk veya çok sıcak ortamların olduğu gösterilmiştir.
Bundan kaçınmak için yapılarda termal uygunluk sağlanmalıdır. Termal uygunluk, oda sıcaklığı ile duvarların iç yüzey sıcaklığı arasındaki sıcaklık farkının azaltılmasını gerektirir. Bu fark ne kadar yüksek olursa, o kadar az kolaylık olacaktır. Konforlu bir ortam böyle bir farkın maksimum 3 ° C olmasını gerektirir. Düşük iç ortam sıcaklıkları, istenmeyen hava akımlarına neden olmak için ısının soğuk yüzeylere doğru hareket etmesine neden olur. Bu tür hava akımları rahatlığı bozar ve hastalığa neden olur.
Isı yalıtımı iç yüzey ve çevre sıcaklıkları arasındaki farkı azaltmak için gereklidir. Isı yalıtımı, bölgenin her noktasında homojen bir sıcaklık sağlar ve hava akışı engellenir. Böylece rahat ve sağlıklı bir ortam oluşur.
Isı Yalıtımı Sağlıklı Bir Yaşam Sunuyor: Yalıtımsız ortamlarda oluşan nem ile ortaya çıkan hastalıklar arasındaki ilişki bilinmektedir. Nemli ortamlar mikroorganizmaların üremesi için uygun koşullar yaratır. Sonuç olarak, böyle bir ortamda havanın solunması solunum yolu için zararlı hale gelir. Nemli ortamlar ve bu bölgelerdeki küf oluşumları, özellikle çocuklar için astım gelişme riskini büyük oranda arttırır. Uygulanabilir standartlara uygun olarak uygulanan ısı yalıtımı tüm bu sorunları önleyecektir.
Bunlar dışında ısı yalıtımı aynı zamanda ilk yatırım ve işletme maliyetlerini de düşürür.
İç - Dış Cephe Isı Yalıtım Sıvası Ürünümüzü İncelemek İçin : https://sivaterm.com/sivaterm-izonaturel-ekolojik-ic-dis-cephe-isi-yalitim-sivasi/
Son yıllarda artan enerji bedelleri ve devletin yalıtım konusunda getirdiği destek ve zorunluluklar ile birlikte dış cephe mantolama uygulamasından yararlanan binaların sayısında ciddi bir artış oldu. Sektördeki bu haraketlilik ilk başlarda fiyatlara olumlu yönde yansımış olsa da dövizde yaşanan dalgalanmalar tekrardan fiyatların artmasına sebep oldu. Dış cephe mantolama fiyatları hesaplanırken temel maliyeti işçilik ve malzeme oluşturuyor. Petrol t
Binalarda yalıtım hem içerden hem de dışardan yapılabilmektedir. BilindiÄŸi üzere mantolama dediÄŸimiz uygulama, dışardan yapılan yalıtıma verilen isimdir. Hatta zaman zaman dış cephe kaplama veya dış cephe mantolama olarak da adlandırılır. Mantolamanın sadece dışardan yapılmasının en büyük sebebi, eski tip klasik yalıtım malzemelerinin petrol türevi olması nedeni ile kanserojen maddeler içermesidir. Dahası bu malzemeler oldukça dayanıksızdır. Üzerine geÃ
Isı yalıtım sıvaları ile mantolama ve izolasyon uygulamaları her geçen gün artmaya devam ediyor. Yani yalıtım sıvaları giderek daha çok tercih edilen bir ürün haline geliyor ve daha çok kullanıcıya ismini duyurmuÅŸ oluyor. Kullananların da ısı yalıtım sıvasından çok memnun olduklarını belirtmeleri, bu malzemelerinin güvenilirliÄŸini de oldukça artırıyor. DiÄŸer yandan her geçen gün artan kullanım oranı ve olumlu geri dönüşlere raÄŸmen ısı yalÄ
Mantolama, binaların dışarıdan ısı yalıtımı yapan malzemelerle kaplanmasıdır. Bu işlem, kışın soğukta vücudumuzu korumak için giyinmemiz işlemini andırdığı için bu adı almıştır. Yani ısı yalıtım sıvası ile mantolama yapmak dediğimizde, binanın ısı yalıtım sıvası ile kaplanmasını kastetmiş oluruz. Burada amaç, binanın iç kısmını, yani yaşam alanlarımızı, dışaradaki hava koşullarından en az etkilenir hale getirmektir. Bu sayede kışın
Isı yalıtım malzemeleri ısı kaybını önlemek veya ısıyı dışarıda tutmak için kullanılmaktadır. Isı yalıtım malzemelerinin neredeyse hepsi sıcak havanın içerisine ısı ve radyan ışınların girmesini ve soğuk havaya ısı akışını önlemeye yardımcı olur. Temel olarak ısı iletkenliğine bağlı, en yaygın ısı yalıtım malzemeleri cam elyafı köpük içermektedir. Bunun yanı sıra son dönemlerde çok sık tercih edilen aerogelli sıvaterm ısı yalıtım